top of page

De prisades på ENA-veckan 2024Den gångna ENA-veckan 2024 bjöd, likt tidigare år, på fantastiska kreativitet och engagemang från årskurs 8-elever i Gällivare. Under veckan ägnade sig elever från Malmens friskola åt att utforska och utveckla entreprenöriella projekt, där de utmanade sitt kreativa tänkande för att hitta lösningar på verkliga problem. Veckan avslutades med  utställning där eleverna stolt presenterade sina projekt för en större publik. Dessa prisades:

  • Årets hållbarhetspris: Studie Smart, en pedagogisk app som gör plugget roligare för alla barn. 

  • Årets innovationspris: Powerfill, metod för att generera energi från mänsklig rörelse till elektricitet att ladda telefonen med.

  • Årets mest säljbara tjänst/produkt: Water Bushi, portabel vattenrenare som drivs av solenergi.Kjell-Åke Johansson, tillförordnad vd på Gällivare Näringsliv AB, deltog i juryarbetet och prisutdelningen.

 

– Ett stort tack för ett väl genomfört arrangemang och en imponerande utställning. Temaveckan inspirerar eleverna till att själva vara drivande och kreativa vilket jag tror är jätteviktigt. Det är också glädjande att höra om alla företagskontakter som eleverna tagit under veckan, och vilket bra gensvar de fått från det lokala näringslivet, i form av sponsring och samarbeten. Nästa år hoppas jag att fler skolor tar chansen och är med, säger Kjell-Åke Johansson.

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page