top of page

De prisades i årets ENA-vecka i GällivareEntreprenöriella temarbeten har idag hyllats på Malmens Friskola och några av affärsidéerna ärades lite extra då tre utmärkelser delades ut under digital prisutdelning.


–Med många starka bidrag var konkurrensen tuff, stort grattis till vinnarna och tack för gott samarbete! De flesta av bidragen hade fokus på hållbarhet och digitalisering vilket är glädjande, ungas intresse för entreprenörskap är viktigt för framtidens näringsliv i Gällivare, säger Roger Hansson, vd Gällivare Näringsliv AB.


– Det är alltid spännande att följa elevernas engagemang och affärsmässiga utveckling under ENA-veckan, så också i år. Nästa år hoppas vi att fler skolor är med och att alla Gällivares åttondeklassare får möjlighet att deltaga, säger Jonas Gustavsson rektor Malmens Friskola.

Innovationspris: Use&Produce

Juryns motivering:

En innovativ och hållbar affärsidé som bidrar till både en hälsosam livsstil samt lägre energikostnader och mindre klimatpåverkan. Tar tillvara på överskottsenergi på ett nytänkande sätt tillsammans med smart användning av teknik och en uppmuntrande slogan “fortsätt träna börja tjäna”.


Mia Aidanpää Maya Johansson Freja Nilsson-Springare Sanna Norman Julia Siljegren


 

Hållbarhetspris: CleanSwe

Juryns motivering:

Affärsidén som på ett smart sätt kombinerat tre goda ting; gamification - recycling - plogging för att motivera fler till rörelse och motion samtidigt som de bidrar till en renare natur. En väl genomtänkt tjänst som främjar miljömässig hållbarhet i vardagen.


Maja Andrieu Elsa Hedström Hanna Lundgren Thelma Olofsson


 

Mest säljbara produkt/tjänst: LIDAR Goggles

Juryns motivering:

En väl genomtänkt affärsidé med en produkt som har brett användningsområde och teknik i framkant, skapar köplust och kan även göra skillnad på liv och död. Detta tillsammans med en tydlig och stor målgrupp på en global marknad gör produkten väldigt säljbar!


Anton Nilsson-Springare David Sävlind Vilgot Westerlund-Väppling Nore Öström 

Fakta om ENA-veckan 2021

ENA-veckan, den uppskattade entreprenörsveckan där åttondeklassare skapar nya produkter och tjänster har avslutats med prisutdelning 23 februari. Till skillnad från tidigare år är det i år endast Malmens Friskola som deltar och de traditionella utställningsmontrarna har bytts ut mot presentationer i videoformat. Årets vinnare mottog diplom och presentkort på Gällivare Handel till ett värde av 250 kr per person.


Prisutdelare: Roger Hansson, vd Gällivare Näringsliv AB


Kontaktperson:

Jonas Gustavsson Rektor Malmens Friskola

Vallmovägen 86 98235 Gällivare

070-6545285

jonas.gustavsson@friskolan.net

Comments


Commenting has been turned off.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page