top of page

Uppskattade ENA-veckan i ny tappning


Elevernas arbete är nu i full gång. QR koder skapas, namnskyltar fixas och filmer spelas in.

Full aktivitet råder bland Malmens Friskolas åttondeklassare. ENA-veckan, den uppskattade entreprenörsveckan där Gällivares elever skapar nya produkter och tjänster har startat. Ledordet i år är “hållbara lösningar” och både presentationer och prisutdelning sker digitalt.


Entreprenöriellt lärande implementerades i Malmens Friskolas undervisning redan för närmare tjugo år sedan och under femton års tid har skolan arbetat med en temavecka för entreprenörskap. I år blir ENA-veckan inte som tidigare år, traditionella utställningsmontrar och mässa blir istället i digital form och i år är det bara Malmens Friskola bland Gällivares skolor som deltar.

— Det känns roligt att vi väljer att inte ställa in, utan istället ställer om och gör delar av ENA-veckan digitalt, säger Jonas Gustavsson, rektor på Malmens Friskola.

Gällivare Näringsliv AB sitter med i juryn och har fått det ärofyllda uppdraget att under prisutdelningen den 23 februari 2021 få dela ut priser i kategorierna:

  • Mest säljbara produkt/ tjänst

  • Innovationspris

  • Hållbarhetspris

Om att få vara en del av att utöka entreprenörsandan hos Gällivares unga säger Roger Hansson, vd Gällivare Näringsliv AB: — Det här är viktigt och ett uppdrag vi verkligen ser fram emot!


Kontaktperson

Jonas Gustavsson Rektor

Malmens Friskola Vallmovägen 86 98235 Gällivare


070-6545285


コメント


コメント機能がオフになっています。
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page