top of page

Tech days

Skärmbild 2022-09-28 162907 – Redigerad.png

1 - 2 november 2022

1-is-left.png

Fyll ditt höstlov med tech-aktiviteter

Gruvtur med tech-profil

Från 12 år. (FULLBOKAD) 
LKAB

Guidad tur i vårt största dagbrott

Från 15 år.
Boliden

Workshop: Lyckas med video på Youtube och Instagram

Från 14 år.  

Youtuber Esraa Ali

Välkommen till höstlovsdagar med tech-tema i Kunskapshuset Gällivare

För första gången arrangeras Tech Days Gällivare för dig som är 12 år eller äldre. Kom och upplev den senaste tekniken. Testa ansikts-Mocap, stå i en gruvkvarn i VR eller prova att släcka en brand i ett virtuellt kök. Se hur en drönare kan scanna av sin omgivning, testa HoloLens2 och  se hur en kollaborativ robot kan imitera dina rörelser. Gör en gruvtur med dina kompisar eller lär dig göra videos för YouTube. 

 

1 - 2 november
i Kunskapshuset

Dörrarna öppnas klockan 12.00 och stänger inte förrän klockan 20.00. Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan men alla är kostnadsfria. Under Tech Days Gällivare finns också möjlighet att delta i olika tävlingar och vinna fina priser, läs mer här. 

LKAB-Spot.jpg
youtube-esraa-ali-tech-days-gallivare.jpg

Lär dig bli en YouTuber

Esraa Ali, YouTubern med över en halv miljon prenumeranter delar under Tech Days Gällivare med sig av sina bästa tips, tricks och strategier för att lyckas på Youtube.

 

Provkör Bolidens simulator

Vill du känna på hur det är att köra bil bland truckarna i Aitikgruvan? Under Tech Days Gällivare får du som går i åk 8 och uppåt komma och testa Bolidens simulator. Som ett spel fast i verkligheten.. fast på låtsas..”

Ingen föranmälan krävs. 
Från årskurs 8.

_DSC1377.jpg
Bolide simulator

Under Tech Days Gällivare är alla aktiviteter kostnadsfria och öppna att besöka och delta i men dessa tre har begränsat antal platser och kräver därför föranmälan. 

Keynotetalare på Tech Days Gällivare

Tech-aktiviteter för barn från 12 år

Välkommen till Kunskapshuset Gällivare och två dagar fulla av tech-upplevelser!  

_DSC1376.jpg
Drone with Camera
LKAB-Spot.jpg

Tävla med Tech Days Gällivare

Hur vill du att framtidens Gällivare ska se ut? Skapa något som för dig representerar Framtidens Gällivare. Bygg en modell i Lego, eller lera, måla en bild, fotografera, filma, bygg en hemsida eller skriv en historia. Låt fantasin flöda!

Ditt tävlingsbidrag kan lämnas in som ett digitalt foto, en webbadress eller fysisk skapelse. Till tävlingsbidraget ska du också beskriva vad du har skapat, varför och hur du tänkte. 

Fina priser utlovas! 

För att vara med i tävlingen behöver vi ha ditt tävlingsbidrag senast onsdag 2 november klockan 18.00. Välkommen att lämna in ditt bidrag i Kunskapshusets entré, under Tech Days Gällivare, senast 2 november klockan 18.00.  

Tävling för barn och ungdomar upp till 19 år. För att få vara med i tävlingen så behövs kontaktuppgifter i form av namn, telefon och adress samt ett godkännande att din skapelse samt namn får presenteras. Är du under 18 år så behövs din målsmans godkännande. 

Vinnare presenteras här på hemsidan och i Kometen under vecka 45.

 

Tavling

Tech days

Skärmbild 2022-09-28 222050 – Redigerad.png

1 - 2 november 2022

Samarbetspartners & sponsorer

GNAB KVADRAT (18).jpg
GNAB KVADRAT (17).jpg
GNAB KVADRAT (19).jpg
gallivare-kommun.jpg

Integritetspolicy
Personuppgifter hanteras med sekretess och är ej tillgängliga för utomstående att ta del av. Du har rätt att begära att få tillgång till, rättelse, begränsning och radering av de personuppgifter som Tech Days Gällivares arrangörer LKAB, Boliden och Gällivare Näringsliv AB har om dig, samt be om en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat maskinläsbart format. Vi följer dataskyddsförordningen (GDPR).

bottom of page