top of page

Resebyrån förbereder sig på comebackEtt ökat antal sökningar på resor både från företag och privatpersoner välkomnas av NEX Travel som nu ser framemot revansch efter pandemin. Under Gällivare kommuns och Gällivare Näringsliv AB:s gemensamma företagsbesök hölls ett engagerande samtal om resebranschens affärsvillkor.


Kort efter att i början av 2020 ha nyanställt flertalet medarbetare tvingades resebyrån gå ner på sparlåga. Idag bemannas Gällivare-kontoret med endast en medarbetare istället för fem, detta som ett resultat av rekommendationer om social distans och reserestriktioner.


– Det kan närmast liknas vid ett näringsförbud för hela branschen. Det var som att man tryckte på en delete-knapp. I mars avbokades allt så under våren hade vi hade jättemycket att göra med att boka om, boka av och återbetala, säger Katarina Johansson, kontorschef på NEX Travel i Gällivare.


Tiden under pandemin har istället ägnats åt kompetensutveckling. – Vi har passat på att utbilda oss massor! Flygbolag och reseorganisationer har ordnat utbildningar och vi har gått kurser i ekonomi- och bokningssystem.


I och med att vi börjar kunna se slutet på pandemin, ser Katarina ljust på framtiden – Äntligen ser vi en ökning i antalet sökningar på resor, både från företag och privatpersoner vilket vi hoppas ska leda till att vi får återanställa personal. Vi är redo när det vänder.


– Mycket intressant att få höra Katarina berätta om företagets resa, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.


– Det är fantastiskt spännande att lyssna på hur NEX tacklat tuffa tider men bibehållit sin starka framtidstro, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

– Ett mycket givande samtal, säger kommundirektör Monica Flodström.

– Gällivare behöver en lokal resebyrå och vi är glada över att NEX Travel som funnits här sedan 1975 ser ljust på framtiden, säger Roger Hansson vd Gällivare Näringsliv AB.

NEX Travel grundades i Gällivare 1975 och är idag ortens enda resebyrå. Företaget är, trots förra årets nedskärningar, fortfarande en av Sveriges största resebyråer med kontor i Luleå, Piteå, Kiruna och Gällivare.

Bakgrund I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner 2020 klättrade Gällivare två placeringar till plats 234. Utifrån detta har Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB beslutat att sätta in gemensamma åtgärder. Företagsbesöken under 2021 är ett led i detta arbete med mål att 2023 nå plats 150 i rankingen.

Gemensamma åtgärder för att stärka Gällivares företagsklimat

  • Ökad dialog mellan företag och kommun.

  • Införa servicegarantier och mål för kundnöjdhet.

  • Snabbare och effektivare processer för ökad service.

  • Företagslots finns hos Gällivare Näringsliv AB.

  • Arbeta för ökad tillgänglighet, service och bemötande.

Comments


Commenting has been turned off.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page