top of page

Nova Stage Production välkomnar kommunens satsning på film


Redan som sexåring ägnade sig Jonathan Nilsson åt magi och fick intresse för scenteknik. 21 år senare har han en gedigen referenslista av stora och små evenemang. Gällivare kommuns satsning på film välkomnar han och tror det kommer locka fler filmproduktioner till orten.


Under gymnasietiden startade Jonathan Nilsson eventföretaget Nova Stage Production som idag specialiserat sig på eventproduktion, ljud- och ljusproduktion. Under Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB:s företagsbesök ger Jonathan en spännande inblick i eventbranschen.

"Konkurrerande samarbetspartners" är något han talar varmt om. ” Större event kan vara oerhört personalkrävande och för det behöver vi samarbeta inom branschen. Den samverkan tror jag på många sätt är unik för vår bransch. Det går att vara konkurrerande samarbetspartners! I en storproduktion som produktionsbolaget Filmlances Björnstad kan hundratals företag ingå. Det är en stor cirkus som kommer till stan."


Kommunledningens besked om att Gällivare kommun gått med i regionala filmorganisationen Filmpool Nord tror Jonathan är rätt väg att gå. – Jag blir jätteglad över att höra att Gällivare har gått in i Filmpool Nord, jag tror att det kommer medföra fler produktioner här uppe och det är ett väldigt bra sätt att marknadsföra Gällivare på.


– Gällivare som evenemangsstad hänger mycket ihop med besöksnäringen och kulturella näringar. Jag tror det behövs en tydlig vision för destinationsarbetet och större möjligheter för kulturutövare, exempelvis replokaler till musiker. Efterfrågan på kulturella och kreativa tjänster behöver öka och det är ett ansvar vi behöver ta gemensamt. Jag ser såklart väldigt mycket fram emot Gällivares nya idrotts- och evenemangsarenor, fortsätter Jonathan.


– Jag tycker Jonathan sätter fingret på många viktiga aspekter som är på gång och som tillsammans lyfter Gällivare, säger Jeanette Wäppling, kommunalråd. Digitala event och livesändningar är något företaget arbetat mycket med under pandemin och här ser Jonathan stor utvecklingspotential. Kommunen ser också möjligheter med de nya mötesformerna.

– Livesändningar innebär en ökad tillgänglighet vilket vi från kommunen ser som särskilt intressant, säger kommundirektör Monica Flodström.


Även kommunalrådet Henrik Ölvebo gläds åt Jonathans idéer. – Många kloka tankar och förslag. Kulturella, kreativa näringar och turismen utgör en viktig del i ett differentierat näringsliv och det här med evenemang är något vi vill ska öka i Gällivare.


– Jätteintressant att ta del av Jonathans långa erfarenhet av evenemangsbranschen i Gällivare, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.

Roger Hansson, vd för Gällivare Näringsliv AB är imponerad över hur företagit tagit chansen att utvecklas inom det digitala under pandemiåret. – Jag tror att bättre digitala upplevelser kommer vara en viktig del i framtidens evenemang, säger han och önskar Jonathan lycka till!


Bakgrund

I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner 2020 klättrade Gällivare två placeringar till plats 234. Utifrån detta har Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB beslutat att sätta in gemensamma åtgärder. Företagsbesöken under 2021 är ett led i detta arbete med mål att 2023 nå plats 150 i rankingen.


Gemensamma åtgärder för att stärka Gällivares företagsklimat

  • Ökad dialog mellan företag och kommun.

  • Införa servicegarantier och mål för kundnöjdhet.

  • Snabbare och effektivare processer för ökad service.

  • Företagslots finns hos Gällivare Näringsliv AB.

  • Arbeta för ökad tillgänglighet, service och bemötande.

留言


留言功能已關閉。
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page