top of page

Moving Games UF tilldelas Utvecklingsstipendium till ungdomMoving Games UF i Gällivare, har belönats med "Utvecklingsstipendium till ungdom" på 5000 kr för sin kreativitet och framåtanda. Stipendiet, instiftat 1995 av Expandum och sedan 2020 delas ut av Gällivare Näringsliv AB tillsammans med Lapplands Gymnasium Gällivare.


Juryn, bestående av representanter från Lapplands Gymnasium Gällivare, framhävde Moving Games UF för deras framgångsrika affärsidé, samarbete med lokala aktörer och deras förmåga att snabbt nå ut till sin målgrupp, vilket resulterat i stora ekonomiska vinster.


Mikael Lundman, ordförande för Gällivare Näringsliv AB, överlämnade utmärkelsen och läste upp juryns motivering:


"Stipendiaterna har med stor företagsamhet och stort engagemang drivit sitt UF-företag. Genom driv, hårt arbete och tydliga mål har de förverkligat och utvecklat sin affärsidé under året. De har jobbat med lokala aktörer i hög grad i både produktion och inköp. Med en tydlig marknadsföring genom rätt kanaler har de snabbt nått ut till sin målgrupp och det har resulterat i stora ekonomiska vinster. I de regionala tävlingarna levererade de på högsta nivå och kvalificerade sig till SM i Ung Företagsamhet. Samarbetet har både satts på prov och utvecklats under året men tillsammans har de tagit sig starkare igenom det och kan ta några moves mot framtiden – stort grattis Moving Games UF."


Efter prisutdelningen delade Lundman några personliga tankar: "Moving Games UF visar att innovation och hårt arbete verkligen betalar sig. Deras framgång inspirerar oss alla och jag ser fram emot att se vad de gör härnäst."


コメント


コメント機能がオフになっています。
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page