top of page

Gällivarebössan samlade in över 60 000 kronor till Musikhjälpen


Johanna Dahlström, projektledare för samhällsprojektet Face of Gällivare deltog på videolänk i Musikhjälpens radio- och tv-sändning med programledarna Brita Zackari och Assia Dahir.

Gällivaresbössans insamling till förmån för Musikhjälpen 2021 överraskade stort. Nu hoppas bössans initiativtagare att det positiva gensvaret ska inspirera till fler engagemang på orten inför kommande år.


Under 144 timmar i december 2021 belyste Musikhjälpen temat För en värld utan barnarbete. För att gemensamt uppmärksamma temat lokalt och lyfta att vi tillsammans kan bidra till något stort, startade Boliden Aitik, Face of Gällivare, Gällivare Näringsliv AB och LKAB en digital insamling under namnet Gällivarebössan.


Johanna Dahlström, projektledare för samhällsprojektet Face of Gällivare deltog på videolänk i Musikhjälpens radio- och tv-sändning med programledaren Brita Zackari och artisten Cherrie.

– Jag berättade lite om Gällivarebössans bakgrund, att den funnits vid några tillfällen tidigare, och om idén att göra Gällivarebössan till ett återkommande event. En stund senare hade insamlingen mer än fördubblats till närmare 8 000 kr. Den fina responsen motiverade oss att göra mer och då började vi också auktionera ut motiv från tidigare Facing Gällivare Magasin. Fyra fotoförstoringar av fotograf Anna Villfjell, där pengarna oavkortat skänktes till Musikhjälpens insamling.


Stort tack till privatpersoner, organisationer och företag som uppmärksammat, engagerat sig och på olika sätt bidragit till insamlingen. Tillsammans bidrog Gällivarebössan med 60 750 kronor till Musikhjälpen. Totalt samlade Musikhjälpen in över 54 miljoner kronor. Det är den näst största insamlade summan i Musikhjälpen sedan starten.Om Musikhjälpen och Gällivarebössan

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som arrangeras av Sveriges Radio och SVT tillsammans med Radiohjälpen. Årets tema var “En värld utan barnarbete”. Insamlingen pågick till och med 19 december 2021. Bakom årets initiativ till Gällivarebössan står Boliden Aitik, Face of Gällivare, Gällivare Näringsliv AB och LKAB.Comments


Commenting has been turned off.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page