top of page

"Björnstad sätter Gällivare på kartan" – digitalt panelsamtalProduktionsbolaget Filmlance har 2019 producerat TV-serien ‘Björnstad’ som just nu sänds på HBO-Nordic och lanseras även internationellt. Handlingen kretsar kring ett ishockeylag i en industristad, där hård machoattityd, småstadsliv och hockey möts i en vintrig kuliss. Malmberget och Gällivare har tillsammans med bland annat Kiruna och Övertorneå varit inspelningsplats för den fem avsnitt långa tv-serien. Malmbergets ishall, centrum, snöiga skogar och Dundrets siluett tar stor plats i bilden. Vi norrbottningar känner igen omgivningarna, men vi vill även att övriga tittare ska vara medvetna om var inspelningsplatserna är. Trots en mörk och ibland våldsam skildring, så framställs omgivningen som en vacker plats med storslagen natur, ett vinterparadis.


Att Malmberget och Gällivare som plats exponeras för miljontals tittare, är en marknadsföring som i pengar skulle kosta ofantliga summor, men tack vare att serien använt vår kommun och region som inspelningsplats får vi detta gratis.


Hur kan vi dra nytta av den produktplacering Malmberget och Gällivare får genom populärkultur? Hur kan vi genom TV-serien Björnstad sätta Gällivare kommun på kartan? Kan vi locka fler filmmakare hit? Kan besöksnäring och lokala företag hitta nya affärsmöjligheter och öka platsens attraktionskraft?


Brygg dig riktigt gott kaffe och gör en god smörgås så tillhandahåller vi matnyttig information och intressanta gäster. Allt lett av moderator Roger Hansson. Gäster:


  • Jerk Schuitema, författare

  • Anette Winblad von Walter, kulturchef Gällivare kommun

  • Karin Niva, egenföretagare inom bl a besöksnäringen

  • Tobias Larsson, verksamhetschef Dundret

  • Maria Lindgren, kommunikationschef Gällivare kommun

  • Anton Blomstam, turistcentermedarbetare, Gällivare Turistcenter


Drop-in från 08.00 och sedan drar panelsamtalet igång kl. 08.30.

Länk erhålles vid anmälan, anmäl dig här


Varmt välkomna!


Har du frågor? Kontakta Jenny Eriksson, Gällivare Näringsliv AB, telefon 073-058 77 25 eller jenny.eriksson@gallivarenaringsliv.se

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page