top of page

Allemans restaurang storsatsar i Gällivare centrum


Från vänster: Kjell-Åke Johansson tf vd på Gällivare Näringsliv AB, Billy Amin vd på Allemans restaurang och kommunalråd Birgitta Larsson.

Det är en stor förändring av Allemans restaurang som synts i Gällivare i sommar. Den omtyckta restaurangen växer i större lokaler. Vid ett företagsbesök berättade byggledaren och vd Billy Amin mer om planerna.


Allemans restaurang har en lång historia i Gällivare. Ägarna Billy Amin och Hanna Fagerlönn har sedan starten 2011 utvecklat sitt erbjudande med exempelvis längre lunchtider som passar industriarbetare och god framförhållning inför gruvornas planerade underhåll och repstopp. När pandemirestriktionerna 2021 satte käppar i hjulen för många inom restaurangbranschen, ställde Allemans om och började sälja färdiga matlådor.


"Många tycker det är smidigt med våra färdiga matlådor. De kan ta med dem och värma på dem sen när det passar. Därför har vi fortsatt med det. Inför hockeymatcher eller läger i Isborgen är det också föreningar som hör av sig och då levererar vi varma matlådor," säger Billy.


Det var under pandemin som Billy, som tidigare arbetat inom byggbranschen, fick idén att bygga nytt. Även om byggstarten försenades på grund av brist på material, har projektet därefter rullat på i snabb takt.


"Den 17 juli höll vi restaurangen öppen för sista gången innan renoveringen. Sedan dess har vi rivit den gamla byggnaden, borrat för bergvärme och byggt upp en helt ny restaurang. Nu är det bara lite kvar innan vi kan slå upp portarna igen," berättar Billy.


“Billys driv är otroligt, den nya restaurangen kommer att bli ett riktigt lyft men hans vision handlar inte bara om att göra restaurangen större. Han har också en rad idéer om hur den på sikt kan utvecklas vidare,” säger Kjell-Åke Johansson, tf vd Gällivare Näringsliv AB.


"Allemans satsning är verkligen imponerande och jag ser fram emot nyöppningen," säger Birgitta Larsson, kommunalråd i Gällivare kommun.

Yorumlar


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page