top of page

Med idérikedom och engagemang ger de fler möjlighet till rörelse och träning


Annika Henriksson, vd Laponia Fysiocenter AB

Laponia Fysiocenter har öppnat ett nytt gym i centrala Gällivare. Företagets nya vd Annika Henriksson hoppas att det ska underlätta för fler att hinna träna innan jobbet, på sin lunchrast och ta ut sin friskvård. Under Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB:s gemensamma företagsbesök diskuterades både samhällsomvandling, den höga efterfrågan på lokaler och strategier för att möta allmänhetens uppdämda behov av att fritt få träna tillsammans i grupp när så återigen blir möjligt.


Efter mer än tjugo år som friskvårdsansvarig och massör har Annika Henriksson under hösten 2020 gått in som ägare av företaget Laponia Fysiocenter. Curt Edlund som drev företaget redan på tiden det gick under namnet Malmbergets Fysioterapi och hade verksamhet i Kupan i Malmberget sitter fortfarande i ledningen. Idag har företaget träningslokaler och gym både i Malmbergets Sporthall och på Folkets hus i Gällivare.


Att driva en friskvårdsanläggning i Malmbergets sporthall under både samhällsomvandling och pandemi kräver sin idérikedom och engagemang något Annika berättar att det finns gott om. – Hela sommaren höll vi alla gruppträningspass utomhus, även spinningen och det var mycket uppskattat. Vi har infört ett elektroniskt låssystem till gymmet i Malmberget som nu har öppet 05.00 - 23.00. Vi har också startat att sända träningspass online via Zoom. Det här är ju min passion, jag älskar att jobba med det här och våra instruktörer är fantastiska och kommer med tips och idéer om hur vi kan utvecklas.


Annika berättar om vikten av att få alla att känna sig välkomna. – Vi jobbar mycket för att alla ska känna sig välkomna att träna hos oss, både ungdomar och äldre, hela spannet. Tidigare hade vi en ganska stor pensionärsgrupp som tränade och fredagsfikade hos oss och det är något vi ser särskilt fram emot att kunna starta upp igen. Efter pandemin hoppas vi även i samverkan med föreningar och företag inom träning, friluftsliv och friskvård kunna få erbjuda ett större arrangemang. Många längtar ju efter att kunna träffas och träna ihop igen.


– Så intressant att höra om företagets idéer och planer för framtiden, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.


– Annika gav oss en bra inblick i hur det är att vara och verka i Malmberget under pågående samhällsomvandling, ett mycket givande möte, säger Jeanette Wäppling kommunalråd.

– Imponerande hur företaget tar sig an och anpassar sig både till restriktioner och samhällsomvandling, säger Monica Johansson, företagslots Gällivare Näringsliv AB

Bakgrund I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner 2020 klättrade Gällivare två placeringar till plats 234. Utifrån detta har Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB beslutat att sätta in gemensamma åtgärder. Företagsbesöken under 2021 är ett led i detta arbete med mål att 2023 nå plats 150 i rankingen.

Gemensamma åtgärder för att stärka Gällivares företagsklimat • Ökad dialog mellan företag och kommun. • Införa servicegarantier och mål för kundnöjdhet. • Snabbare och effektivare processer för ökad service. • Företagslots finns hos Gällivare Näringsliv AB. • Arbeta för ökad tillgänglighet, service och bemötande.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page