top of page

Covidfritt pandemiår trots många utländska gäster


Bed & Breakfast Gällivare

För Bed & Breakfast Gällivare har det varit ett annorlunda år på många sätt men trots att de främst haft internationella gäster har de inte haft något fall av Covid-19. Om det omfattande arbetet för att kunna erbjuda gästerna en trygg vistelse under sitt besök i Gällivare och mycket mer berättade Marita Johansson under Gällivare kommuns och Gällivare Näringslivs AB:s gemensamma företagsbesök.


Marita Johansson, ägare av Bed & Breakfast Gällivare började med pensionat för mer än 20 år sedan och välkomnar dagligen människor från hela världen som sökt sig till Gällivare.

– En del av världen finns hos oss, jag är ju som mitt i en metropol hela tiden säger Marita med ett leende. Jag blir lite av en ambassadör för Gällivare och hjälper och tipsar gästerna med det jag kan och så hänvisar jag till turistbyrån, fortsätter hon.


Det Maritas internationella gäster främst vill efterfrågar i Gällivare är upplevelser på Dundret, midnattssolen, att komma ut i naturen, skidåkning och fiske men också restauranger och samhället. Vardagliga aktiviteter som är enkla och lättillgängliga önskar hon att det fanns ett större utbud av liksom restauranger med lokal mat.

Företaget har under pandemin haft ett omfattande arbete för att minska risken för smittspridning och nu efter ett års arbete under pandemin konstaterar Marita att man inte haft någon covidsmitta alls, varken hos gäster eller personal.


– Roligt att höra att det medvetna sätt man anpassat sig till rekommendationer och sättet man arbetat på har gjort att gästerna kunnat fortsätta resa till Gällivare trots pandemin, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.


– Maritas goda värdskap och beskrivning av företagande mitt i världen i Gällivare inspirerar, säger Roger Hansson vd Gällivare Näringsliv AB.
Bakgrund I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner 2020 klättrade Gällivare två placeringar till plats 234. Utifrån detta har Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB beslutat att sätta in gemensamma åtgärder. Företagsbesöken under 2021 är ett led i detta arbete med mål att 2023 nå plats 150 i rankingen.

Gemensamma åtgärder för att stärka Gällivares företagsklimat

  • Ökad dialog mellan företag och kommun.

  • Införa servicegarantier och mål för kundnöjdhet.

  • Snabbare och effektivare processer för ökad service.

  • Företagslots finns hos Gällivare Näringsliv AB.

  • Arbeta för ökad tillgänglighet, service och bemötande.Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page