top of page

tis 29 aug.

|

Kunskapshuset Gällivare

Cobotevent i Kunskapshuset

Är du verksam inom tillverkande industri och önskar öka din produktionseffektivitet? Välkommen till en dag om kollaborativa robotar under ledning av Universal Robots och SE Automation i samarbete med Lapplands Gymnasium Gällivare och Gällivare Näringsliv AB.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Cobotevent i Kunskapshuset
Cobotevent i Kunskapshuset

Tid och plats

29 aug. 2023 07:30 – 14:00

Kunskapshuset Gällivare, Postgatan, 982 31 Gällivare, Sverige

Om evenemanget

Cobotinspirationsevent i Kunskapshuset 29 augusti 2023

Är du verksam inom tillverkande industri och önskar öka din produktionseffektivitet? Välkommen till en dag om kollaborativa robotar under ledning av Universal Robots och SE Automation. Prova på och lär om möjligheterna med automatisering inom svets och materialflöden. På plats träffar ni representanter från Universal Robots och SE Automation.

Dagen inleds i Kunskapshusets konferenssal Björnen på plan 6 och avslutas i Lapplands Gymnasium Gällivares verkstadslokal på plan 2. Vi bjuder på frukost och lunch och eventet är kostnadsfritt men kräver föranmälan. Begränsat antal platser.

Om SE Automations kollaborativa robotar (Cobots):

När vi tänker på robotar i produktion eller tillverkande industrier är det första som dyker upp ofta en industrirobot, som är inhägnad i en cell. Vid automatisering och effektivisering av sin verksamhet är det viktigt att förstå sina alternativ, behov, kompetens och att det går att kalkylera för sin ROI. Det finns tillfällen när en industrirobot är det självklara valet. Sen finns det tillfällen när det inte ens är ett alternativ, vid små produktionsserier, platsbrist, unika detaljer etc. 

SE Automation är en del av Svenska Elektrod och har sedan februari 2023 även etablerat oss i Norrbotten. Vi kan svets, det är en av anledningarna till att vi började arbeta med kollaborativa robotar. Vi ser att behovet av svetsare fortsätter att öka, samtidigt som färre och färre personer väljer den yrkesbanan. 

En kollaborativ robot (Cobot) är precis som det låter, en samarbetande robot som kan CE-märkas för att säkerställa att det är säkert för människor att arbeta tillsammans med roboten. Den har oändliga användningsområden allt från hantering i renrum, maskinbetjäning, formsprutning, lim/fogning till svetsning. 

Våra Cobots från Universal Robots är lätta att hantera och målsättningen vid en integration i en verksamhet är att roboten ska vara de anställdas robot. Att deras kompetens och kunskap om arbetsflödet och moment i tillverkningen kan effektiviseras genom att de talar om för roboten vad den ska göra. Våra kollaborativa robotar har ett användarvänligt interface och alla som kan hantera en smartphone kan även hantera en Cobot, då den kan programmeras utan att skriva en enda rad kod.

Se videoklipp

Universal Robots kommer att visa en mängd industriella applikationer och ni kommer att få pröva på programmering av robotarna själva.

De applikationer som Universal Robots kommer att visa är:

  • Svetsning, med Lorch och Smooth Tool
  • Slipning, med MFT från Schunk
  • Maskinbetjäning, med MTB-kit från Schunk
  • Robotics
  • Skruvdragning med Spin Robotics
  • Transport av gods med hjälp av AMR, med MiR250 shelf carrier från Mobile industrial Robots och S-300 cart från ROEQ

Arrangör: Universal Robots och SE Automation i samarbete med Lapplands Gymnasium Gällivare och Gällivare Näringsliv AB

Har du frågor om eventet? Kontakta Josefine Larsson, SE Automation

E-mail: josefine@seautomation.se

Telefon: 073-0386164

Dela detta evenemang

bottom of page