top of page

Licab vill bidra till utvecklingen i Malmfältsregionen


Licab har haft uppdrag under samhällsomvandlingen såsom Is- och evenemangsarenan, Kunskapshuset och Repisvaara.


Efter att i tio år ha bidragit med expertkompetens inom många områden, däribland projektledning, naturvärdesinventeringar och fastighetsjuridik i samhällsomvandlingen ser Licab möjligheterna med de kommande industrisatsningarna i regionen.


Under Gällivare kommuns och Gällivare Näringsliv AB:s gemensamma företagsbesök beskriver grundaren Andreas Andersson en verksamhet som målmedvetet arbetar för att bredda sig för att möta olika kunders behov.

– Vi lyssnar in kundens behov och arbetar för att förstå kundens utmaningar, vilket ofta är en kedja, en längre process av olika delar som kunden behöver hjälp med.

Licab, konsultbolag med 65 anställda med verksamhet i Gällivare, Kiruna men även i Luleå, Stockholm, Kalix och Piteå delar många företagares utmaning med kompetensförsörjning. – Vi rekryterar kontinuerligt och har för avsikt att rekrytera fler. Hos oss arbetar många olika yrkeskategorier, många medarbetare har mångårig erfarenhet och nya medarbetare med färsk kunskap från universitet gör att vår blandning ger en bredd i det vi stödjer kunder med.

Licab har haft uppdrag under samhällsomvandlingen såsom Is- och evenemangsarenan, Kunskapshuset och Repisvaara. De ser fram emot att vara en del av utvecklingen i regionen med kommande industrisatsningar på fossilfri ståltillverkning. – Det som händer är gigantiskt och svårt att greppa. Just nu händer det väldigt mycket positivt, för vår del pågår ett intensivt arbete med att se i vilka sammanhang vi kan ta en position som företag, säger Ulf Lundkvist på Licab i Gällivare.

– Utifrån framtidens utmaningar är Licabs ekologiska och sociala hållbarhetsarbete särskilt intressant och utvecklande, säger Roger Hansson vd Gällivare Näringsliv AB.

– Licab har funnits över 10 år i Gällivare och bidragit till samhällsomvandling och tillväxt, ett mycket lärande företagsbesök, säger kommunalrådet Birgitta Larsson.


Bakgrund I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner 2020 klättrade Gällivare två placeringar till plats 234. Utifrån detta har Gällivare kommun och Gällivare Näringsliv AB beslutat att sätta in gemensamma åtgärder. Företagsbesöken under 2021 är ett led i detta arbete med mål att 2023 nå plats 150 i rankingen.


Gemensamma åtgärder för att stärka Gällivares företagsklimat

  • Ökad dialog mellan företag och kommun.

  • Införa servicegarantier och mål för kundnöjdhet.

  • Snabbare och effektivare processer för ökad service.

  • Företagslots finns hos Gällivare Näringsliv AB.

  • Arbeta för ökad tillgänglighet, service och bemötande.

コメント


コメント機能がオフになっています。
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page