top of page
foretagslots-gallivare-naringsliv.png

Jag hjälper dig som vill starta, utveckla och etablera ditt företag i Gällivare

Har du frågor om att starta eget? Eller söker du information inför att etablera dig här? Har du frågor om lediga lediga lokaler, tomter och mark, eller vill ha hjälp med kommun- och myndighetskontakter? Hör av dig till mig. 

Företagslots
foretagslots@gallivarenaringsliv.se
070-236 31 96

Om Företagslotsen

Gällivare Näringsliv AB:s företagslots är en servicefunktion som hjälper dig som företagare att hitta rätt! Företagslotsen erbjuder en snabb och smidig väg in till Gällivare kommun för dig som företagare och hjälper dig vid frågor kring nystart, att driva företag, tillstånds- och myndighetsfrågor, inflyttningsservice och allmänna frågor. Tveka inte att höra av dig om du inte riktigt vet vart du skall vända dig så kan vi hjälpa till med att komma vidare.

Frågor om företagande

Vi hjälper dig med frågor som rör nystart, att driva företag, tillstånds- och myndighetsfrågor, inflyttningsservice och allmänna frågor.

xs_150305_142829_48_d800e.jpeg
xs_190909_094352_13_d850_edited.jpg

Starta företag

Drömmer du om att förverkliga din dröm och affärsidé? Har du frågor om bolagsform, affärsplan och startkapital eller annat som rör nystart? Kontakta oss så får du information, råd och vägledning. 

Länkar starta eget

Tidigt kundmöte

Behöver du hjälp med ärenden som gäller tillstånd, etablering, nybygge, en projektidé eller ett större event som berör flera av kommunens förvaltningar, bolag eller myndigheter? Gällivare Näringsliv AB tillsammans med Gällivare kommun erbjuder Tidigt kundmöte för att förenkla handläggningen och öka servicekvaliteten. 

xs_130615_123049_10_d800e_edited.jpg

Bidrag och stöd till företagsutveckling

Information om bidrag och stöd till företag och organisationer.

xs_150813_200522_15_d800e.jpeg

Region Norrbotten

Region Norrbotten publicerar kontinuerligt information om de stöd som är tillgängliga i Gällivare på webbplatsen Utveckla Norrbotten. Där kan du söka statliga medel, ta del av nyheter, få tips om evenemang och läsa om hur andra har arbetat med hållbara affärsidéer.

Region Norrbotten hanterar

  • Regionala investeringsstöd

  • Regionalt bidrag till företagsutveckling

  • Mikrobidrag

  • Stöd till kommersiell service

Ansökan om företagsstöd sker på Tillväxtverkets e-tjänst Min Ansökan.

Almi Nord

Vårt nära samarbete med Almi Nord ger oss möjligheter att hålla oss uppdaterade om modernt företagande, lån och övrig finansiering, riskkapital, digitalisering och affärsutveckling.

Läs mer om Almi Nords startseminarier online och digitalakademin online. ​ ​

rakna_pa_din_affar_seminarier.jpg
du_och_ditt_foeretag_seminarier.jpg
salja-med-framgang.png
landsbygdsutveckling-gällivare.jpg

Länsstyrelsen

Myndigheter, kommuner, landsting/regioner, företag samt föreningar och andra organisationer kan söka stöd hos Länsstyrelsen för olika typer av investeringar som utvecklar landsbygden. 

Landsbygdsprogrammet 2014-2020 består av stöd som är till för att utveckla landsbygden. Miljö, hållbar utveckling och innovation är prioriterat. I Norrbotten är det Länsstyrelsen som hanterar stöden inom Landsbygdsprogrammet.

Längmanska företagarfonden

Längmanska företagarfonden finansierar projekt i Norrbottens län där företag samverkar för att utveckla sina affärer.
 

Främst projekt inom:

  • Entreprenörskap och affärsutveckling

  • Upplevelsenäringar

  • Landsbygdens näringar

  • Testnäringar

företagsstöd gällivare.jpeg
bottom of page